Новости

Ватрогасна станица Ковин

Професионална ватрогасна станица Ковин смештена је у центру нашег града Ковина. Ово занимање је посебно занимање, посао који обављају ватрогасци сваког дана је херојски.

И поред тога што сваког дана обављају озбиљне дужности и задатке, наши хероји су данас одвојили дан за кориснике Установе „Ласта“ Ковин  и отворили нам врата своje професије.

Захваљујући овим дивним људима, имали смо прилику да видимо њихову опрему, материјал, превозна средства и све оно чиме располажу како би спасили људе, угасили пожаре и изборили се са свим осталим изазовима и елементарним непогодама.

Захвални смо на спремности и пријатној атмосфери која нас је дочекала као и ватрогасцима који су нам показали начин рада. Пред нама су извели акцију „Гашење пожара“, показали нам технику, прављење пене и млазеве воде који могу да произведу.

Поред њихове храбрости и спремности да у сваком тренутку одговоре на разне изазове, данас су успешно обавили још један задатак у низу, а то је да нашим корисницима  измаме осмех на лице, да нас подсете да су они увек ту за све нас и воде da рачуна о безбедности и обогате искуства наших корисника као равноправних чланова нашег друштва.