Новости

Речи које живот значе

Данас смо имали  изузетну прилику да будемо креативни и сналажљиви, да уђемо у туђу улогу и да покажемо да можемо све.

Захваљујући нашој гошћи, књижевници Александри Михајловић, наши корисници су успели да уплове у један креативни свет маште, у коме је све дозвољено.

Александра нас је провела кроз своју чудесну причу  „Софијине мудролије“, омогућуила да оживимо ликове и уђемо у нашу историју на један посебан и креативан начин.  Представила нам је своју књигу која говори о највећем српском јунаку Марку Краљевићу, али и много више од тога. Упознали смо се са историјским околностима, са народним предањима, уз то били смо вредни и помогли да се сваки лик пробуди.

Замишљали смо да смо савременици Марка Краљевића, да путујемо Европом и Балканом, да имамо мудру пријатељицу - совицу Софију, захваљујући драгој Александри и њеној интерпретацији, корисници су путовали причом а са пута дошли очарани. Све је било опипљиво и видљиво, што је олакшало да се дочара време у којем је живео Краљевић Марко. Корисници су размишљали, цртали, забављали се глумећи и учећи на један оргиналан и едукативан начин.

Уз помоћ Александре и њене радионице, бар на треутак смо сви били уметници-ствараоци кроз њене речи, речи које живот значе.