Новости

Посета Музеја у Смедереву

Музеј у Смедереву је Музеј са богатом историјом, постоји већ седам деценија и чувар је баштине града и смедеревског краја од заборава. Одише културом, историјом, уметношћу и од великог је регионалног значаја.

Посета Музеја била је још једна наша авантура у низу а повод наше посете била је манифестација „Смедеревска јесен“. Упознали смо Смедерево на један другачији начин, захваљујући дивним кустосима који су нам обезбедили да прођемо кроз историју. На један прилагођен начин научили смо нешто ново у вези Смедеревске тврђаве и почетку производње вина у овим крајевима. Овде смо пронашли одговоре зашто је јесен баш у Смедереву посебна. 

Провели су нас кроз три изложбене хале и холове испред сала, као и лапидаријум који се налази испред зграде. Изложбени предмети су са територије града Смедерева и околине. Видели смо разно посуђе, накит, оруђе, начин производње и чување вина, као и разне друге елементе који веома живописно сведоче о нашој историји. Корисници су уживали, упознали су се са историјом и културом Смедеревског краја на један забаван начин.