Новости

„Ласта на радио таласима“

Са циљем да се што даље чује о Установи „Ласта“ били смо почасни гости хуманитарне радио станице у Крагујевцу. Идеја водиља била је да скренемо пажњу свим људима на све нас који смо мало другачији а исти, како у Ковину тако и шире.

Хуманитарна радио станица у Крагујевцу основана је ради пружања информација о животу и хуманитарном раду како појединаца тако и осталих хуманитарних организација и удружења. Ово је први специјализован радио оваквог типа и  програмскe оријентацијe на Балкану.

Издвојени термин на радио станици, чији таласи досежу и интерконтинентално искористили смо да представимо нашу „Ласту“, кориснике, наш рад и идеје за будућност. О раду наше Установе и само представљање „Ласте“ извршили су: директорка - Весна Ранчић - дипломирани дефектолог, психолог - Бисера Кривошић и медицински техничар -Филип Филиповић. Веома смо захвални на гостопримству и могућности да се наш глас чује што даље.

Одлазак у  Крагујевац искористили смо да посетимо и Центар за развој услуга социјалне заштите „Књегиња Љубица“. Уз предиван дочек и атмосферу која је владала током наше посете, љубазни домаћини су нам показали шта раде и чиме располажу у раду у свом центру. Нама као младој установи ово несебично  искуство је веома значајно за успешнији и квалитетнији рад уз искрене жеље да наставимо сарадњу и дружење.