Новости

Излет у Београду

Идеја нашег одласка на овај излет потекла је од наших корисника који су изразили жељу да посете чувени Храм Светог Саве, у Београду.

Нисмо морали да отпутујемо далеко како бисмо уживали, дружили се и научили нешто ново. Потрудили смо се да испунимо жељу нашим корисницима организовањем путовања у Београд, у престоницу Републике Србије, престоницу српске културе, образовања и науке.

Садржај и програм нашег излета подразумевао је обилазак Храма Светог Саве, одлазак у позориште, посету Београдске тврђаве и парка Калемгдан.

Храм Светог Саве у Београду највећи је српски православни храм и представља највећу православну цркву на свету. Храм, место мира и уживања, улепшали су нам дивни људи који раде у оквиру организације Храма Светог Саве својим дочеком и гостопримством. Представили су нам храм, све знаменитости и историјске чињенице на један једноставан и сликовит начин.

Наша авантура наставила се у Театру Вук, а на репертоару била је представа „ Чарданк ни на небу ни на земљи“. Једна загонетна представа која нам је показала да љубав и храброст побеђују неправду.

Наш излет заокружили смо одласком у највећи београдски парк – Калемегдан, и уживали смо у лепоти која се налази одмах изнад Саве и Дунава.

Забавили смо се, слушали о историји, стекли нова знања и искуства, дружили се, а пре свега испунили жељу наших корисника да посете чувени Храм Светог Саве.