Новости

Гастрономска и етно манифестација „Стари Лала“

Манифестација „Стари Лала“ једна је од највећих манифестација у нашој Општини Ковин, организована је од стране Општег удружења предузетника општине Ковин. Циљ ове манифестације је промовисање Баната и старих заната овог краја. Организатори су понудили разноврсни музички и културно-уметнички програм одржан на платоу испред Центра за културу Ковин, у пешачкој зони и Сурдуку.

Установа „Ласта“ је ове године била смо део манифестације „Стари Лала“ одржаној 24. и 25. јуна, која има своју традицију и за коју су чули и многи грађани и ван наше општине. Учествовали смо у изложби и представљању производа који су дело вредног рада и труда наших корисника. Посетиоци су имали прилику да виде производе које су направили и украсили наши корисници. Свако од нас је дао свој допринос и увеличао нашу изложбу разноврсним радовима и производима. Прошли смо кроз разне технике и према могућностима корисника, уз добру забаву направили смо лепе и креативне производе.

Уз пуно труда, залагања и изражавања маште успех је увек загарантован. За кориснике и за раднике је то био посебан дан, чак ни временске непогоде које су биле тога дана упорне, нису могле да униште наше дружење са људима који су стајали и дивили се златним рукама наших корисника. Захваљујемо се свима на подршци посебно локалној самоуправи која је увек ту за нас.