Новости

Фондација Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине

Фондација Принцезе Катарине основана је у Београду, септембра  2001. године, како би се наставио и проширио традиционални хуманитарни рад започет 1993. године у Лондону. Тада је основана хуманитарна организација „Лајфлајн“. Данас, под покровитељством Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине „Лајфлајн“ има канцеларије у Њујорку, Чикагу, Торонту, Лондону и Атини које раде дуже од 25 година. Фонд подржава здравствени систем, социјалну заштиту и образовање у Србији и Републици Српској.

С циљем да се упознају са радом Установе „Ласта“ Ковин и ради остваривања сарадње у будућности, имали смо ту част да 13. јуна угостимо Фондацију Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине као и чланове, донаторе и симпатизере одбора хуманитарне организације „Лајфлајн“ Чикаго, који су дошли у редовну посету Србији,  у оквиру свог традиционалног путовања на мисији доброчинства.

Фондација ради на реализацији великог броја значајних пројеката и дуги низ година посвећена је хуманитарном раду и пружању помоћи онима којима је најпотребнија.

Потрудили смо се да на један традиционалан начин дочекамо госте, уз народну ношњу и обичаје смо уприличили пријем Фондације Принцезе Катарине као и пријем за госте из иностранства. У свему су нам помагале вредне руке Удружења жена „Велико храбро срце“ из Малог Баваништа које су употпуниле нашу трпезу домаћим производима. Имали смо прилику да  покажемо своје радове и изложимо идеје у једној пријатној атмосфери у којој смо сви уживали. Гости су били очарани радом и трудом који су наши корисници показали о чему сведоче и осмеси који су красили њихова лица.