Новости

Екскурзија у Новом Саду

Екскурзија у Новом Саду

На овој екскурзији смо отворили врата Новог Сада, освојили Петроварадинску тврђаву, у једном дану смо успели да обавимо све што смо планирали.

Пут до главног одредишта је био занимљив, упијали смо боје наше прелепе равнице. Прва дестинација била је манастир Светих Архангела у Ковиљу. Ово је манастир са богатом историјом, био је рушен и обнављан, зато га данас красе величанствени вртови и грађевине. Ово је мушки манастир који се може похвалити бројним активностима и производњама, такође и хуманитарним радом. Уз прелеп дочек и гостопримство, одморили смо, уживали и наставили пут ка Новом Саду, граду који важи за срце Војводине.

Новосађани сматрају да граду треба прићи са Петроварадина, а ми смо тако и урадили. Имали смо Нови Сад на длану. Уживали смо у дивном погледу, окружењу, у духу овог мирног града. Тврђаву краси торањ са сатом који је прозван као „Пијани сат“ због своје специфичности и својих казаљки. На Петроварадину нас је сачекао и Музеј града Новог Сада, један од чувара војвођанске културе и уметности, што је учинило да све буде још чаробније. У музеју смо имали прилике да видимо поставку „Милева: Ми смо стена“, која представља 3Д анимације, дигитални звук, холограме али и класичан уметнички језик, инспирисана блиставим умом чувене Милеве Ајнштајн.

За крај, спустили смо се до центра града, прошетали и до поласка у Ковин уживали у диху овог мирног града који нигде не жури.