Новости

Екскурзија на планини Рудник

Између сливова Западне Мораве, Велике Мораве и Колубаре налази се драгуљ звани Рудник. Рудник као највиша планина у Шумадији, носи надимак „ Капа Шумадије“  управо због своје локације.

Рудник краси изузетна шумовитост, природне стазе здравља и велики број видиковаца.

Нашу екскурзију на планини Рудник обележили су активан одмор у природи, културне вредности  и прелепи предели варошице Рудник.

Наша авантура трајала је три дана проведених у дивној атмосфери и још дивнијем дружењу. Забављали смо се, пешачили смо, удисали чист ваздух, планинарили и освајали највише врхове ових предела.

Посетили смо цркву Светог Ђорђа, новосаграђени храм освештан 2006. године, као и „Српски Холивуд“ и уживали смо на највећој љуљашци у Србији, високој чак пет метара. На великом пољу на врху брда стоји натпис „ Српски Холивуд“, а домаћин Српског Холивуда нас је дивно дочекао и провео кроз чаробну „Земљу чаробњака из Оза“ коју је он направио према мотивима из дечијег филма „ Чаробњак из Оза“.

Дивној атмосфери допринели су и мештани овог места који су расположени за сарадњу и дружење,  у самом срцу Шумадије.

Наша екскурзија је употпуњена упознавањем, дружењем и сарадњом са „Друштвом МНРО Звездара“ из Београда који су употпунили нашу авантуру  и учинили да проширимо круг пријатеља. На овај начин корисницима  установе „ ЛАСТА“  чинимо социјални живот квалитетнијим и социјално их интегришемо.

Наша главна порука била је „Уживајмо у тренуцима јер они не трају заувек.“