Новости

„Дани Ћирилице у Баваништу 2024. година “

Ове године били смо верни чувари традиције и учесници манифестације „Дани Ћирилице“ која је имала 4.172 пристигла рада са свих страна наше прелепе Србије и света. Идеја водиља је очување културе, српског језика, писма, песме, игре, старих заната и обичаја. Конкурс је био на тему „Завичај“. Подразумевао је представљање кроз литерарни рад, илустрације народних прича и песама, калиграфски препис, украшавање иницијала, вез и израду лутке у ношњи из бакиног родног краја.

Наши корисници су одговорили на тему кроз илустрацију песме „Под Амбрелом“ Јована Јовановића Змаја. Разним техникама смо оживели једну песму, дали јој лични печат, онако како смо ми то доживели и успели да разумемо. Вредно смо радили, ово је био један посебан задатак који је успешно испуњен. 18. маја 2024. године организована је свечана додела награда у Баваништу, коју је пратио тематски програм, а корисници су добили специјану награду и признање за труд и рад.

Велика нам је част што смо били учесници ове величанствене манифестације, која представља оличење културе и традиције. Велика захвалност организаторима који су нам помогли да будемо део ове дивне приче и да допринесемо очувању традиције у складу са нашим могућностима.